May
23
2008

Sao Paolo si Conade 2008 (4)


Salutare Romania,

Datorita timpului scurt si sefului ce se tot plimba prin spatele meu mormaind… o sa va scriu doar cateva cuvinte.

Sunt proaspat intors de la cea mai mare conferinta nationala in Brazilia. Peste 500 de membri din toata imensitatea asta de tara,
oameni care au calatorit zile numai ca sa ajunga aici, peste 40 de trainee din toata Brazilia dar din toata lumea, serios, numai de pe la poli nu cred ca erau,
companii de peste tot, ceea ce mi-a atras mie atentia a fost una micutza micutza, poate ati auzit de ea: Google, si altele pe masura.
Si numerele de participanti au fost limitate, altfel cred ca exploda hotelu…

Petreceri in mod Brazilian, bere tot locala, voca’ hic’ de pe la polonezi, (care tine minte de Zubrowka stie ce vorbesc) si Cachaça traditionala regiunii mele gazda Minas Gerais.
Pot spune ca a fost incredibil sa stai sa discuti, sa faci misto, sa te certi cu reprezentanti din toata lumea, si jumatate din populatia Columbiei… Si e fascinant sa vezi cum doar modul fiecaria de a fi conteaza nu tara de origine, nu culoarea ambalajului, sau dreaq mai stie ce.
Si culmea surprizelor: mancarea pentru atata popor a fost kiar comestibila si suficienta, asta tinand minte cu ce laturi ne serveau pe noi cateodata. Care mai stie meniu aviar de la Amara sau era Olanesti  ?:))

Asa dar trecand peste stomac, e uimitoare numai energia care o vezi la o astfel de conferinta, oameni motivati, pasionati, OCii “confuzati” alegand de colo colo, cu walkie talkie,  megafoane, urland la masele de oameni: spre plenara, gata masa, in plenaraaaa ba lenesilor!!! (Nu exact cuvintele astea dar asta era ideea )

O intreaga zi a fost dedicata pentru Sustainability, Social Responsibility, cu discutzii, traininguri, reprezentanti de la companii, working grupuletze, si atatia interesati si pasionati de subiect. Si vorbim de o tara ce are atatea fundatii, atatia  DTs ce vin de la capetele lumii sa lucreze pe social issues… si asta pe banii lor.

Conferinta a avut loc intr-un orasel imediat langa Sao Paolo, e o intreaga retea de astel de orasele anexate intr-un fel imensitatii de oras numite Sao Paolo. Credeti ca in Bucuresti e trafic naspa?? Stai sa prinzi un rush hour in Sao Paolo… lasi dreeaq orice masina si te duci pe jos !!!
E un mic orasel la cam 1550 de km patrati si o populatie de doar 11 milioane de papuasi, e orasul cu cea mai mare populatie in Brazila, in Americi, si in toata emisfera sudica. E doar al 5-lea in lume. E si cel mai mare si cel mai bogat din Brazilia. In aproape 2 zile cat am avut la dispozitie sa vizitam abia am facut centrul :))
Si culmea, nu aveau fantana cantatoare !!!  Sa-i zica careva si lu’ Pendiuc…

Si in alta ordine de ide, va recomand un blog: “Directly from Romania”  http://leofrade.blogspot.com/
Aventurile unui brazilian in Bucuresti… dap, e corect, in Bucuresti!   Leonardo Frade, asa il cheama  face un MT trainship la compania numita Bit Defender. Si e atat de interesant sa vezi cum functioneaza perceptia, cum vede si intelege cineva tara noastra. Blogul din nefericire e in portugheza, dar cu putina intuitie si oleak de Google translate nu e greu sa-l intelegi. Oricum ultima mea discutie online cu el s-a desfasurat intr-o romana aproape perfecta.

Spor la treaba,
Tot eu tot acolo

Leave a comment

Welcome to Vectorash.ro: Sociable and Nice with a blog :)

Consider this my way of thinking out loud and.. online.
And if there might still be any doubt about the sociable and nice part, I even have a page with cute kittens ;)

P.S. Depending on my mood, i will write in english (en) or romanian (ro)
Now feel free to use the "+1" feature for Google:
Advertise on Vectorash.ro
Your Ad Here with AdBrite

Tags


Real Time Analytics